داکت اسپلیت

داکت اسپلیت را می توانیم به عنوان یکی از رایج ترین سیستم های تهویه ی مطبوع در کل دنیا به شمار آوریم. اسپلیت های کانالی که مانند اسپیلت های دیواری می باشند از یک بخش داخلی مانند در اینجا هواساز و یا یک بخش خارجی به اسم کندانسور تشکیل می شود که به وسیله ی لوله های مسی به یکدیگر وصل می شوند. در این جا برخی از مزایا و معایب داکت اسپیلت را بیان خواهیم کرد.

داکت اسپلیت
طریقه نصب کردن داکت اسپلیت
در این قسمت می‌خواهیم شما را با نحوه نصب کردن داکت اسپلیت آشنا کنیم.

برای نصب ،ابتدا باید یک مکان مناسب برای قرار دادن کندانسور را در نظر بگیرید چرا که با قرار گرفتن آن در مقابل آفتاب و یا روی زمین قرار گرفتن آن باعث اختلال در عملکرد اسپیلت می شود.

پس بهتر می باشد که مرحله نصب هواساز اسپلیت را توضیح بدهیم که باید یک تیکه از سقف کاذب که درون راه رو و یا یک مکان که نیاز به آرامش زیاد ندارد را در نظر بگیریم و آن را به شکلی حرفه ای درون سقف جا نماییم تا بعد از آن کانال کشی به تمامی بخش ها و اتاق ها را انجام دهیم.

در قسمت بعدی از نحوه نصب باید کندانسور و هوا ساز به وسیله لوله‌های مسی و پلاستیکی به یکدیگر متصل شوند.

و در قسمت بعدی باید به شکلی درستی برق آن را وصل نماییم و آن را تست نماییم و در حالتی که مشاهده می کنید به درستی کار خواهد کرد و صدا های عجیبی از آن به وجود می آید سریعا با تعمیر کار تماس حاصل فرمایید.

مزایا و ایرادات داکت اسپلیت
به طور کلی در داکت اسپیلت ها از هوای برگشت داخل هر واحد استفاده خواهد شد تا بازدهی کاری دستگاه زیاد شود که این امر موجب مصرف سوخت کمتر خواهد شد. بهتر است این را بدانید که سیستم سرمایشی و گرمایشی در این وسیله ی حرکت هوا در قسمت داخلی هواساز با مکش هوای داخلی شکل می گیرد. برای گرمایش در این بخش از کویل آب گرم استفاده می کنیم.

در این وسیله یک هواساز را در قسمت بالایی سقف کاذب قرار میدهیم و هوا را به شکل مستقیم و یا با استفاده از کانال های اجرا شده در همه ی اتاق ها و فضاها توزیع خواهد شد.دستگاه های داکت اسپلیت ها در دو نوع معمولی و اینورتر تولید خواهد شد که داکت اسپلیت اینورتردار به حسگر دمای داخلی مجهز خواهد بود و می تواند با تغییر فرکانس برق وارد شود، تعداد دور ها و قدرت کمپرسور را می توانیم با توجه به دمای محیط تغییر دهیم.

این سیستم ها معمولا نسبت به سایر سیستم های مرکزی استقلال بیشتری دارند و نیز در برابر با رادیاتور راندمان گرمایشی آن نیز بیشتر می باشد. همچنین لوله کشی گرمایشی داکت اسپلیت از قسمت سقف است و حجم لوله کشی آب گرم نیز با استفاده از این دستگاه کاهش پیدا می کند. علاوه بر این هزینه ی پایانی راه اندازی داکت اسپیلت با کویل تقریبا نصف هزینه ی سیستم های چیلر و مینی چیلر خواهد بود که این خود یکی از بهترین مزایای داکت اسپلیت محسوب خواهد شد.

از طرفی در داکت اسپلیت از جداکننده روغن استفاده خواهد شد که امکان لوله کشی بین یونیت های داخلی و خارجی با اختلاف ارتفاع ۱۵ متر را فراهم خواهد ساخت تا این امر سبب شود تا در مدت زمان طولانی کارایی دستگاه به خوبی حفظ شود.

این دستگاه می تواند سیستم سرمایشی را به میزان کافی تامین کند و همچنین می تواند سیستم گرمایشی محیط را فراهم سازد، این دستگاه سیستم گرمایشی بسیار زیادی دارد و همچنین می تواند بین ۲۰ الی ۳۰ درصد در مصرف برق در فصل گرما و سرما صرفه جویی نماید. داکت اسپلیت ها همچنین قادر هستند تا به وسیله فیلترهایی که قابل شست و شو هستند، هوا را تصفیه نماید و هوای محیط را مطبوع سازند. دستگاه داکت اسپلیت ها می تواند به آسانی و در هر فضایی قرار بگیرد و برای سردترین و گرمترین مناطق طراحی و پیاده سازی شود.

معایب استفاده از داکت اسپلیت ها
خوب است این را بدانید که در این وسیله نمی توانیم کنترل زوم داشته باشیم، به این شکل که روشن کردن این دستگاه تمامی فضاها اعم از تمامی اتاق ها، سالن ها، راهروها و غیره را با یکدیگر هم دما می کند. از طرفی هم جایی که دمای هوا توسط یک ترموستات که در بزرگ ترین قسمت منزل قرار می گیرد، اندازه گیری خواهد شد، که همین امر باعث بروز بزرگ ترین مسئله در داکت اسپلیت ها خواهد شد که آن، هم دما کردن تمامی بخش های یک واحد ساختمانی می باشد.

شما عزیزان این را باید بدانید که این وسیله در مقایسه چیلر و مینی چیلر برق بیشتری مصرف می نماید ولی مصرف برق داکت اسپلیت در مقایسه با اسپلیت های دیواری کمتر است. از سایر معایب داکت اسپلیت صدای آن است که به هیچ عنوان برای سالن های کوچک و مکان هایی که به سکوت احتیاج ندارد، پیشنهاد نمی شود. بهتر است این را بدانید که داکت اسپیلت ها یکی از معمول ترین دستگاه های سیستم های تهویه هوای مطبوع می باشند، اما صدای تولید شده از الکتروموتور فن داکت ها به علت قرارگیری آن در سقف کاذب می باشد، که می تواند موجب سلب آسایش افراد بشود.

مطالبی که گفتیم جزو برخی از مهم ترین مزایا و معایب داکت اسپیلت به حساب می آید و بهتر است بدانید که، این موارد، نسبت به انتخاب سیستم سرمایشی و گرمایشی با آگاهی بیشتری عمل می کند. درکشور ایران به دلایلی نظیر کمبود جا، اختلاف سلیقه و عدم آشنایی با جزئیات فنی بسیاری از افراد در انتخاب کردن سیستم های تهویه مطبوع با مشکلاتی رو به رو هستند. اما داشتن آگاهی از مزایا و معایب داکت اسپلیت ها می باشد و همچنین انجام مشاوره با متخصین مجرب قادر خواهد بود تا فرآیند انتخاب و خرید را برای شما میسر و آسان نماید.

همچنین استفاده از داکت اسپلیت ها برای استفاده در یک واحد آپارتمان کوچک صرفه اقتصادی نخواهند داشت و در مقایسه با چیلر ها مصرف برق بالاتری دارند.

انواع داکت اسپلیت
انواع داکت اسپلیت‌ها مانند سایر دستگاه های دیگر دارای انواع مختلفی هستند که در این بخش می‌خواهیم شما را با آن‌ها آشنا کنیم.

داکت اسپلیت ها معمولا در دو نوع اینورتر و معمولی عرضه می شوند. در نوع اینورتر موتور الکتریکی به شکل متغیر کار کرده و سرعت بالایی خواهند داشت و همین امر سبب می شود که در مصرف انرژی هم صرفه جویی نمایند.

در نوع معمولی این دستگاه که دور موتور ثابت می باشد، موتور دستگاه به شکل ثابت و همیشگی کار خواهد کرد و تا وقتی که شما نخواهید کم یا زیاد نمی شود و حتما باید دستگاه را خاموش یا روشن کنید که همین امر سبب می شود تا اسپلیت معمولی در مقایسه با داکت اسپیلت پر مصرف تر باشد و انرژی برق بیشتری را مصرف نماید.

کاهش مصرف برق در داکت اسپلیت
همانطور که در بالا توضیح دادیم با مصرف کم یا زیاد برق، دور کمپرسور کم و زیاد می شود. توجه داشته باشید که عمده برق مصرفی کمپرسورها در لحظه ی استارت است. هنگامیکه مصرف بالا باشد، در لحظه ی استارت آمپر مصرفی به شدت بالا رفته پس وقتی که از تعداد استارت ها بکاهیم مصرف برق را هم کم کرده ایم.

در کمپرسور های دور متغیر این عملکرد به شکلی می باشد که با یک بار استارت زدن دور آن به کم کم یک دور ممکن است که برسد و دوباره دور آن زیاد خواهد شد این عمل باعث می شود تا میزان برق مصرفی کم تر شود. گرمایش و سرمایش در سیستم داکت اسپلیت از طریق هواساز با مکش هوای داخلی صورت می گیرد.

سرویس کردن داکت اسپلیت
نصب، تعمیر و سرویس داکت اسپلیت یک کار تخصصی می باشد و هر کسی قادر به انجام آن نمی باشد و امکان این وجود ندارد که افراد بی تجربه نتوانند آن را به درستی انجام بدهند و به دستگاه شما آسیب برسانند.

تعمیر اسپلیت در زمانی بای انجام شود که با مشکل جدی از جمله خنک نکردن، گرم نکردن، ایجاد صدای زیاد رو به رو بشود.

درباره سرویس اسپلیت باید یاد بگیریم که سرویس این دستگاه هر شش ماه یک بار باید انجام بشود زیرا این دستگاه نیز مانند سایر دستگاه های دیگر اگر دچار اختلال شود باید هزینه بیشتری را برای آن بپردازیم. سرویس داکت اسپلیت شامل تعویض فیلترها، روغن کار قطعات متحرک مانند موتور و پروانه و غیره خواهد شد.

جمع بندی
داکت اسپلیت یک نوع کولر گازی با ظرفیت بالا می باشد که برای اماکن بزرگ، آپارتمان ها و ویلا ها استفاده خواهد شد و مصرف انرژی آن با طراحی اصولی و مهندسی بسیار پایین می آید. در داکت اسپلیت ها به دلیل یونیت هایی که در شلوغی لوله های انتقال گاز نصب می شود باعث می شود تا نمای لوکس ساختمان ها جذابیت هود را از دست بدهد.

برای استفاده کردن از داکت اسپلیت یا اسپلیت دیواری و انتخاب بین این دو گزینه برای سرمایش و یا گرمایش تحقیق و طراحی اصولی لازم می باشد. داکت اسپلیت ها چون به جای چند اسپلیت دیواری استفاده می شود سبب کاهش بیشتر هزینه های اولیه و نگهداری آن ها می شود.

داکت اسپیلت

سطح صدای پایین
کمپرسور اینورتر
کنترلر زیبا با قابلیت برنامه ریزی
ضخامت کم یونیت داخلی
قابلیت لوله کشی با ارتفاع بالای ۳۰ متر
کویل آب گرم فابریک

ADS-36T 1P 1A

ADS-36T 1P 1A (U)

ADS-24T 1P 1A

ADS-24T 1P 1A (U)

ADS-18T 1P 1A

ADS-18T 1P 1A (U)

 

یونیت داخلی

یونیت بیرونی

مدل

۳۶۰۰۰(۱۰۳۰۰-۳۷۶۰۰)

۱۰.۰۰(۳.۰۰-۱۱.۰۰)

۲۴۰۰۰(۷۴۰۰-۲۸۰۰۰)

۷.۰۰(۲.۱۶-۸.۲۰)

۱۸۰۰۰(۵۲۲۰-۱۹۱۰۰)

۵.۰۰(۱.۵۳-۵.۶۰)

Btu/h

KW

سرمایشظرفیت

۳۷۵۰۰(۱۱۸۰۰-۴۵۲۰۰)

۱۱.۵۰(۳.۴۵-۱۳.۲۳)

۲۷۳۰۰(۶۸۰۰-۳۱۸۰۰)

۸.۰۰(۱.۹۸-۹.۳۰)

۱۹۱۰۰(۴۸۰۰-۲۱۲۰۰)

۵.۶(۱.۴-۶.۲)

گرمایشظرفیت

۲۲۰-۲۴۰,۵۰,۱

۳.۰۹(۰.۹۳-۴.۰۱)

۳.۱۷(۰.۹۵-۴.۱۲)

۲۲۰-۲۴۰,۵۰,۱

۲.۲۵(۰.۶۷-۳.۵۶)

۱.۹۱(۰.۶۵-۳.۶۲)

۲۲۰-۲۴۰,۵۰,۱

۱.۶۲(۰.۴۷-۲.۳۰)

۱.۴۷(۰.۴۶-۲.۲۵)

V-,Hz,Ph

KW

منبع تغذیه

ورودی خنک کننده

ورودی گرمایشی

مشخصات برق

۱۵۰۰/۱۲۰۰/۱۰۵۰

۵۰/۴۷/۴۱

۵۰/۸۰

۱۴۰۰/۱۱۹۰/۹۸۰

۴۶/۴۲/۳۸

۰-۸۰

۱۱۵۰/۹۶۰/۸۴۰

۴۲/۴۰/۳۷

۰-۵۰

dB(A)

Pa

هوادهی

سطح صدا

فشار استاتیک خارجی

عملکرد یونیت داخلی

۳۹۰۰

۶۰

۳.۲

۳.۶

۳۷۵۰

۵۸

۳.۱

۴.۲

۲۶۰۰

۵۵

۳.۱

۳.۸

dB(A)

W/W

حجم هوادهی

سطح صدا

EER

COP

عملکرد یونیت بیرونی

۸۹۰*۷۸۵*۲۹۰

۱۱۰۰*۸۷۰*۳۶۰

۸۹۰*۷۸۵*۲۹۰

۱۱۰۰*۸۷۰*۳۶۰

۸۹۰*۷۸۵*۲۹۰

۱۱۰۰*۸۷۰*۳۶۰

Mm

بدون بسته بندی

با بسته بندی

ابعاد یونیت داخلی

(W*D*H)

۹۰۰*۳۲۰*۷۹۰

۱۰۳۰*۴۳۰*۸۵۰

۸۹۰*۳۲۰*۶۷۰

۱۰۲۰*۴۳۰*۷۶۰

 

۸۰۰*۲۸۶*۵۳۰

۹۲۰*۴۰۰*۶۲۰

Mm

بدون بسته بندی

با بسته بندی

ابعاد یونیت بیرونی

(W*D*H)

۳۶/۴۲۳۶/۴۲۳۴/۴۰KgNet/Grossوزن یونیت داخلی
۶۰/۶۴۵۳/۵۸۴۰/۴۴Net/Gossوزن یونیت بیرونی
DN20(R3/4)DN20(R3/4)DN20(R3/4)

mm (inch)

m

تخلیهسایز لوله یونیت داخلی
۹.۵۲(۳/۸)

۹.۵۲(۳/۸)

۱۵.۸۸(۵/۸)

۵۰

۲۵

۶.۳۵(۱/۴)

۱۲.۷(۱/۲)

۳۰

۲۰

سمت مایع

سمت گاز

حداکثر طول

حداکثر ارتفاع

 

سایز لوله کشی یونیت بیرونی