هواساز آپارتمانی

هواساز آپارتمانی را در بازار با نام های دیگری مانند هواسازهای ساختمانی نیز می شناسند، هواساز آپارتمانی یک وسیلۀ تهویه مطبوع می باشد که از آن برای تأمین سیستم گرمایشی و سرمایش ساختمان ها می توانیم بهره مند شویم.

دستگاه های هواساز به شکل کلی دارای ساختمان ساده ای می باشند؛ که هوای محیط را می مکند و با میزان حجم مشخصی از هوای خارج ساختمان آن را مخلوط می کنند و پس از تصفیه کردن، تامین سرمایش یا گرمایش، رطوبت رسانی به محیط داخلی ساختمانی آن را دوباره به درون ساختمان پمپاژ می کنند.

هواساز آپارتمانی
طراحی کلی هواسازهای آپارتمانی در واقع شبیه هواسازهای صنعتی می باشد و تنها فرقی که بین این دو دسته وجود دارد، اندازۀ فیزیکی و وزن کلی آنها است. با در نظر گرفتن این موضوع که ساختمان ها به دستگاه هایی با ظرفیت پایین تری نیاز می باشد، سازندگان این دستگاه های تهویه مطبوع سعی دارند تا جایی که ممکن است از وزن و حجم دستگاه کم نمایند.

امروزه شما می بینید که در بعضی از منازل حتی امکان نصب هواسازهای آپارتمانی در بالکن نیز امکان پذیر می باشد.

یک دستگاه هواساز آپارتمانی میزان هوایی که تولید می کند معمولا با توجه به ظرفیت محیط می باشد. اینکه انتخاب شما چه مدل دستگاهی است، بستگی به آن چه که شما احتیاج دارید و همچنین شکل طراحی ساختمان موردنظرتان می باشد. امروزه استفاده از هواساز آپارتمانی خیلی رایج تر از گذشته می باشد.

شما عزیزان نیز به کمک یک هواساز آپارتمانی می توانید سرمایش و گرمایش تمامی اتاق های یک آپارتمان را کنترل و تنظیم نمایید و روی درجه دلخواه خود بگذارید تا دمای هوا را به شکلی که دلخواه و مدنظرتان می باشد تبدیل کنید.برای انجام این أمور باید به این نکته توجه داشته باشید که برای این کار می توانید از کانال کشی و نصب دریچه های دمپر استفاده نمایید.

اجزای تشکیل دهنده هواساز آپارتمانی
شکل ظاهری هواسازهایی که در ساختمان استفاده می شود خیلی شبیه به هم هستند. این دستگاه ها به شکل یک یونیت مکعب مستطیل بزرگ و با استفاده از ورق های گالوانیزه طراحی و تولید می شوند. اما اجزاء داخلی یک هواساز بسته به قابلیت های آن نیز شاید متفاوت باشد.

با ما همراه باشید تا برخی از این ویژگی ها را با هم بررسی نماییم.

فیلتراسیون هواساز آپارتمانی
استفاده از فیلترهای هوشمند در هواسازهای آپارتمانی به شما کمک می کند تا از ورود عوامل میکروبی و باکتری ها به محیط زندگی یا محل کارتان جلوگیری به عمل آید. در سیستم های تهویه هوا و یا هواساز ها بیشتر از فیلترهای سلولزی می توانیم استفاده کنیم.

فیلترهای سلولزی می توانند قابلیت جذب بالایی داشته باشند و جلوی ورود ذرات گرد و غبار را نیز به داخل دستگاه بگیرند. سیستم فیلتراسیون هم برای ساکنین ساختمان دارای اهمیت می باشد و هم به سلامت دستگاه هواساز شما کمک می کند. ورود ذرات گرد و غبار به داخل دستگاه می تواند موجب خوردگی و رسوب‌زدگی سایر اجزاء هواساز بشود. نکته ی دیگر این می باشد که معمولاً از فیلترهای قابل شست‌وشو در هواسازهای آپارتمانی استفاده می شود.

فن یا دمنده ی هواساز آپارتمانی
مهم ترین جزء یک هواساز، فن یا دمنده آن می باشد. این جزء باعث جابه‌جایی جریان هوا را بین محیط خانه و فضای بیرون می شود. فن ها انواع گوناگونی دارند. اما در بسیاری از موارد در هواسازهای ساختمانی از فن های سانتریفِوز یا همان گریز از مرکز استفاده می کنند. فن های استفاده شده در دستگاه های هواساز مجهز به روتور دوگانه بک‌وارد و فوروارد می باشند و می توانند در هر دو طرف جریان هوا را جا‌به‌جا نمایند. نکتۀ دیگری که دربارۀ سیستم دمندۀ هواسازها وجود دارد، میزان سروصدای آن ها می باشد. در مدل های جدید این محصول از فن هایی با بالانس استاتیکی بالا استفاده می شود. این قضیه میزان صدای تولیدی دستگاه را پایین تر می آورد.

سیستم گرمایشی هواساز
برای تأمین گرمایش محیط منزل و یا محل کارتان به هواسازهای ساختمانی احتیاج دارید که دستگاه به سیستم پکیج آپارتمان یا موتورخانه وصل می شود. در اصل در هواساز آپارتمانی از یک کویل گرمایشی استفاده می کنند. این کویل به جریان آب گرم ساختمان وصل می شود و در مرحله بعد جریان هوا با عبور از روی این کویل های آب گرم عمل گرمایش منزل را انجام می دهند. در زمان گرمایش، معمولاً دستگاه های هواساز از همان هوای داخلی ساختمان استفاده می کنند. به صورتی که این هوا به درون دستگاه مکش داده می شود و پس از پاک سازی هوا و عبور از روی کویل های گرمایشی دوباره به محیط داخلی منزل و یا محل کارتان دمیده می شود. این عمل میزان مصرف انرژی را در دستگاه بسیار کم می کند.

علاوه بر موردی که گفته شد، در بعضی از هواسازهای آپارتمانی ممکن است از هیترهای برقی به جای کویل های آب گرم استفاده کنند. که در این حالت نیز عملکرد دستگاه می تواند به همان شکل بالا باشد. با این فرق که در اینجا به دلیل استفاده از هیتر میزان مصرف انرژی دستگاه بالا خواهد رفت.

سیستم سرمایشی هواساز
سیستم سرمایشی در هواسازهای آپارتمانی بیشتر به دو شکل طراحی می شوند و به مرحله تولید می رسند. در مناطق گرم و خشک کشور و نیز و شهرهایی که دارای آب و هوای معتدلی هستند، از فناوری تبخیر مستقیم آب برای طراحی هواساز کمک می گیرند.این دستگاه ها بیشتر شبیه کولرهای آبی کار می کنند ،با این تفاوت که به جای پوشال های چوبی از پدهای سلولزی کمک می گیرند. پس آن آب روی این پدها اسپری شده، با عبور جریان هوا از روی این پدها، قطرات آب تبخیر می شوند، جریان هوای ورودی به هواساز خنک می شود.

استفاده از این نوع طراحی در شهرهای گرم و مرطوب امکان پذیر نمی باشد. به همین خاطر است که در طراحی از فناوری سرمایش تبریدی کمک گرفته می شود. در ساختمان این هواسازها از یک کویل سرمایشی استفاده می شود.

سیستم کنترلی هواساز آپارتمانی
تجهیزات کنترلی هواساز آپارتمانی به صورت کاملا مستقیم روی عملکرد آن ها اثر می گذارد. این سیستم ها شامل ترموستات های اتاقی، حسگرهای دما، حسگرهای رطوبت زن، شیرهای برقی کنترل کننده، دمپرها و دیگر اجزای کنترلی می شوند. مصرف از تجهیزات سیستم های کنترلی به منظور رفاه حال ساکنین ساختمان مورد استفاده قرار گرفته می شود و می تواند آسایش بیشتری را در فضای آپارتمان فراهم می کند.

رطوبت زن و رطوبت زدایی هوا
فرایند رطوبت زنی یا رطوبت زدایی نیز در هواسازهای صنعتی هم انجام می شود که به کمک کویل های سرمایشی امکان پذیر می باشد. اما برای رطوبت زنی احتیاج است تا از نازل های مه پاش استفاده شود. سیستم های رطوبت زن و رطوبت رسان در هواسازهای آپارتمانی بیشتر به شکل یک آپشن اضافه منظور می شوند و به درخواست افراد بر روی دستگاه نصب می شوند. البته بعضی از سیستم هوای هواساز آپارتمانی ممکن است که به صورت آن‌برد این تجهیزات را روی خودشان نصب می کنند.

ویژگی های دستگاه هواساز آپارتمانی
حداقل نویز با استفاده از فن های استفاده شده با بالانس استاتیکی و دینامیکی
بدنه تمام استینلس استیل جهت استفاده از کلین روم و بیمارستان ها
مجهز به سیستم سرمایش تبخیری دوبل و سیستم بازیافت انرژی
راندمان کاری بالای هواساز ساختمانی
اکسپند شده از طریق روش مکانیکی
تأمین آسایش محیط
تأمین سلامت و بهداشت در فصل زمستان برای ساکنین ساختمان ها
مصرف انرژی پایین و راندمان بالا در محیط های مسکونی
جلوگیری از اتلاف انرژی و کنترل قابل برنامه‌ریزی برای محیط
سرعت گرمایش بالا
کم صدا بودن آن
تصفیه هوای محیط
تغییر وضعیت تمام اتوماتیک
مستقل بودن سیستم تهویه مطبوع برای هر واحد آپارتمانی
امکان ساخت با ابعاد سفارشی و متناسب با معماری ساختمان ها

حرف آخر
دستگاه های هواساز آپارتمانی، از جمله دستگاه های تهویه مطبوع مدرن و پیشرفته ای می باشند که امروزه برای فضاهای آپارتمانی، ساختمان های مسکونی، واحدهای اداری و تجاری طراحی و تولید می شوند. این دستگاه های تهویه مطبوع می توانند کار سرمایش و گرمایش داخلی محیط را به شکلی درست انجام می دهند. طراحی داخلی هواسازهای آپارتمانی درست شبیه هواساز صنعتی می باشد.

به صورتی که در آن ها از یک فن برای دمیدن هوا به داخل هواساز آپارتمانی استفاده می کنند و بعد از آن این جریان هوا از روی کویل های سرمایشی یا گرمایشی رد می شوند. استفاده از فیلترهای سلولزی نیز کمک می کند تا هوای ورودی به دستگاه قبل از ورود به محیط ساختمان به شکل مناسبی تصفیه بشود. اگر قصد خرید یک هواساز آپارتمانی را دارید، خوب است که قبل از مواردی مثل تناسب ظرفیت دستگاه با فضای داخلی منزلتان، آپشن های ویژۀ آن و کارایی مورد انتظارتان را در نظر داشته باشید.